31 Mayıs 2012 Perşembe

HAŞHAŞLI ÇİLEKLİ PASTA





Pazar günü kahvaltıya çooook önemli bir misafirim vardı. Kendileri tam bir gurmedir. Öyle herşeyi beğenip yemezler. Hele hele pasta konusunda çok seçicidirler. Beğenmedikleri bir pasta olduğunda hiç çekinmeden blööaaağğğ diye tepkilerinin gösteriverirler. Kim mi bu misafir, tabi ki annesiyle babasının öyküsü , benim minik sevimli akıllı bıdık yeğenim. Teyzesi onun için uğraştı, hımmm bir pasta yaptı. Kek için SOFRA dergisi mayıs sayısından yardım alındı, üstüne de eklemeler yapıldı. İşte tarifimiz:

Malzemeler:
2 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı haşhaş tohumu
1 su bardağı irmik
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu ve vanilya

krema için
1,5 su bardağı süt
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı un
2 kaşık şeker
1 paket vanilya
1/2 paket labne peyniri

2 adet muz
10-15 tane kadar çilek


Kek için toz şeker ve yumurtaları çırpıyoruz. Sonra diğer malzemeleri de ekleyip, koyu olmayan bir kıvamda bir hamur elde ediyoruz. Yağlanmış 26-28 cm lik bir kek kalıba boşaltıyoruz. 160 derece önceden ısıtılmış 25-30 dakika pişiriyoruz. Soğuyunca keki enlemesine ikiye bölüyoruz. Dikkat biraz dağılabilir. En iyisi naylon iple bölmek.

Krema için labne peyniri hariç tüm malzemeleri karıştırarak pişiriyoruz. Ocaktan alınca labne peyniri ekleyip çırpıyoruz.

Kekimizin birinci katına kremayı sürüp, muzları yerleştiriyoruz. İkinci katı üzerine yerleştiriyoruz. Sonra dilimlenmiş çileklerle üzerini kaplıyoruz. Servis etmeden önce çikolata sosunu döküyoruz. Ben hazır çikolata sosunu paketteki tarife göre yaptım. İsterseniz 1 paket çiğ krema ve 2 paket 80grlık bitter çikolatayı eriterek de çikolata sosu yapabilirsiniz.



İşte bizim gurme önce keki test etti. Bakalım tüm çilekler taze mi? Annesi çikolata, şeker vs yi henüz yemesine izin vermiyor. Teyzesi de buna destek veriyor. Onun için Öykünün dilimi ayrıldıktan sonra çikolata sosu döküldü. Böylece Öykücük bol meyveli, çok az şeker katkısı olan ağzına layık bir pasta yemiş oldu

Ben de bu şekeri yemek istiyorum
herkese afiyet olsun




2 yorum: