2 Haziran 2012 Cumartesi

MAHLEPLİ KURABİYE



Tatlı tuzlu, ağızda dağılan bir kurabiye bu. Çayın yanına çok güzel gider.

Malzemeler:

1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
3 yemek kaşık şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
200 gr yumuşak margarin
aldığı kadar un
üzeri için:
1 yumurta sarısı
çörekotu

Tüm malzemeleri karıştırıp, yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yapıyoruz. Dilediğiniz şekli verip üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpiyoruz. 200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Dikkat fazla kızartmayın kuru oluyor. 10 dakika yeterli gibi.
Hadi afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder