8 Haziran 2012 Cuma

ETLİ ARPA ŞEHRİYE PİLAVI




Artık bir tuzlu tarifi verelim değil mi ama. Bu bir pilav değil aslında bir ana yemek sayılabilir. Bol malzemeli doyurucu sağlıklı nefis bir yemek. Yaptığım yemekler içinden annemin favorisi. Ne zaman anneme misafir gelecek olsa sen şu pilavından yap der. İsterseniz içine et koymayabilirsiniz. Hadi gelelim tarifine

Malzemeler:

2 su bardağı arpa şehriye
1 su bardağı haşlanmış nohut
Bir paket mantar
4-5 tane kırmızı biber
2-3 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı zeytinyağ
500 gr kuşbaşı et
tuz, karabiber
dereotu


Mantarı limonlu suda yıkayıp, küçük doğruyoruz. Kırmızı biberleri de küp doğrayıp zeytinyağında birkaç dakika soteliyoruz. üzerine doğradığımız mantarları ekleyip, mantar suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Ayrı bir tencerede etimizi yumuşak kıvama gelecek şekilde pişiriyoruz. 1 kaşık tereyağını ete ekleyebilirsiniz. Pilav tenceremizde arpa şehriyeleri tereyağ ile kavuruyoruz. Rengi dönünce diğer malzemeleri de ekleyip, üzerini geçecek kadar sıcak su koyup kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Suyunu çektikten sonra kıyılmış dereotu ekleyip, demlenmeye bırakıyoruz.




Ohhh, misss. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder