22 Mayıs 2012 Salı

FIRINDA ISPANAK



Yapması da yemesi de çok keyifli hafif bir tarif. Annemden öğrendiklerimden.
Malzemeleri aslında ben göz kararı ayarlıyorum, kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.

500 gr ıspanak, yıkanmış doğranmış
1//2 su bardağı süt
1 yumurta
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 kase ezilmiş beyaz peynir
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
tuz,kırmızı biber, karabiber

Ispanakları kaynayan suya 1 dak batırıp çıkartıyoruz.Suyunu sıkıyoruz. Bu arada küçük bir dip not: ıspanakları tuz ile ovalayarak yıkarsanız hem acısını alıyor hem de çamurundan daha kolay arındırıyor. Kaşar peyniri hariç tüm malzemeleri karıştırıp, yağlanmış kalıpa aktarıyoruz. Önceden ısıtılmış fırında ,180-200 derece olabilir, pişiriyoruz. Fırından almadan kaşar peynirini üzerine serpip erimesini bekliyoruz. Sıcak, ılık, soğuk hertürlü tadı çok güzel.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder