10 Eylül 2012 Pazartesi

UĞUR BÖCEKLİ DOĞUMGÜNÜ VE ÇİKOLATALI VOLKAN



Bizim ailenin miniği, yeğenim annesiyle babasının öyküsü 2 yaşına bastı cumartesi günü. Annesi de ona harika bir parti düzenledi. Bizim minik sarı şeker uğur böceğine bayılır bebekliğinden beri, ilk söyleği sözcüklerdendir uğurböceği. Annesi de bunu düşünerek parti temasını uğur böceği olarak belirledi. Aslında parti bahçede düzenlenecekti, ama havanın çok rüzgarlı olması ve öykücüğün birkaç gün öncesinde ateşlenmesi sebebiyle parti eve taşındı. Böyle de çok güzel oldu. Menüyü annesiyle teyzesi belirledi, annene babane ve sevil teyzeye paylaştırıldı :))

Menüde neler mi vardı, işte:

Kıymalı Muska Börek
Zeytinyağlı Yaprak sarması
Sebzeli Börek
Mercimek Köftesi
Peynirli Poğaça
Patates Salatası
Etimekli Patlıcan Salatası
Mercimekli Arpa Şehriye Salatası
Çikolata soslu hindistan cevizli cupkekler
Çikolatalı volkan
Tarçınlı kurabiyeler
Uğurböcekli cupcakeler
Uğurböcekli kurabiyeler
Uğurböcekli külahlarda lokumlar
Veeee tabi ki muhteşem Uğurböceği Pastası





Teyze, sevgili teyzoş, yani ben akşam ondan gece üçe kadar mutfakta olan ben, salataları cupcakeleri ve kurabiyeleri yaptım. İlk şeker hamurlu denemem, cupcakelerim, canlarım benim ben sizi bitirdim ama siz de beni bitirdiniz. Pastacılık kariyerimi başlamadan sona erdirdiniz :)) Ama neticede çok sevildiniz, çok şükür. Öykü'nün kankası Sezin cupcakelere bayıldı. Ben de çok mutlu oldum tabi.Sözüm var, doğumgününde ona da yapıcam, 3 nisandaymış, kendimi geliştirmem lazım, iş saatlerine uygun bir kurs bulur bulmaz gideceğim. Allah'dan uğurböcekli kurabiyeleri için risk almamışım. 2 yaş uğurböcekli kurabiyeleri kurabiye keyfinden . Teşekkürler Gülşah hanım. Uğur böcekli pastası da özel pastamdan . Enfes bir pasta yapmış Yasemin hanım, ellerine sağlık, süper süper süper, sağolsun.

Tariflerde önceliği herkesin bayıldığı, söylemesi ayıptır öh öh yok satan :)) çikolatalı volkana vereceğim. Ben bu kurabiyeleri gecenin ikisinde pişirdim, ertesi gün Soma'ya gelin almaya gidecek olan evin beyi uyku halinde olduğundan tattıramadım. Misafire sunulmadan mutlaka testten geçmesi gerek de. Biraz da sert göründüler gözüme, tuttum bir de tarçınlı kurabiyeler yaptım. Saat oldu gecenin üçü, niye mi o saatte yapıyorum, ee gündüz yabancı müşterilerimiz ile toplantındaydım, veee bomba ertesi güne yine bir toplantı vardı. Gece rüyamda her yerde cupcakeler ve kurabiyeler görüyordum. Kendime fırın açmışım siparişleri yetiştiremiyorum. Haaa haaa çok komik genelde bu rüyanın çorap versiyonlusunu görürüm. Neyse işte kurabiyeler acayip sükse yaptı. Pazar sabahı Selda ile konuşuyoruz, kahveye gideceğim, güzel manzaralı balkonlarına, Özlem ablaaa kurabiye var mıı getirsene dedi. Meğer kendine kahvenin yanında yemek için birkaç tane ayırmış, ama akşam eve gittikten sonra arkadaşları gelmiş ve tamamını tüketmiş, bi de bak utanmadan, 'hadi ya bunu Özlem abla mı yaptı' demiş. Neyse işte geyiği biraz uzadı bu tarif süper deneyin pişman olmazsınız.


İşte malzemeler:

150gr tereyağı
2 su bardağından 2 kaşık eksik un
1/2 su bardağı pudra şekeri
50gr bitter çikolata
2 adet yumurta sarısı
Üzeri için:
1  adet yumurta akı
1/2 bardak şeker

Çikolatayı benmari usulü eritiyoruz. tereyağı, un ve şekeri yoğurup, yumurta sarılarını teker teker ekliyoruz. Eritilmiş çikolatayı da ekleyip yine yoğuruyoruz. Hamuru rulo yapıp, streç filmle sarıp buzdolabında 1 saat kadar dinlendiriyoruz. Çıkarıp önce yumurta akına sonra şekere buluyoruz, tekrar buzdolabında 20dk kadar dinlendiriyoruz. Çıkarıp 1cm eninde dilimleyip, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştiriyoruz. 160 derece fırında 20 dakika pişiriyoruz.

ve son olarak söylemek istediğim:
Öykütoşum, doğum günün kutlu olsun veee teyzen sana kuurrrrbaaaannnnn olsun.

1 yorum: