23 Eylül 2012 Pazar

ERİKLİ KEK


Evde ısrarla tüketilmeyi bekleyen ama tüketilmeyen eriklerim vardı. Çürüyüp gitmeden şunlarla bir kek yapayım dedim. Hımmmm, misss gibi yumuşacık bir kek oldu. 24 saat içerisinde tüketildi.


Malzemeler:

3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
6-8 tane anjelik erik




Her zamanki gibi şeker ve yumurtayı krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpıyoruz. Sırasıyla diğer malzemeleri de ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Kelepçeli bir kalıbın tabanını yağlı kağıtla kaplayıp, kağıdın üzerine 1 çorba kaşığı kadar şeker serpiyoruz. Erikleri ikiye bölüp aralıklarla düz kısmı tabana yapışacak şekilde yerleştiriyoruz. Birazını da daha minik doğrayıp hamura ekleyebilirsiniz de. Eriklerin şeklini bozmadan hamuru kalıba boşaltıyoruz. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 45-55dk pişiriyoruz. Dondurmayla servis edildiğinde de harika oluyor.

Afiyet olsun.........

4 yorum:

  1. muhteşem görünüyor ellerine sağlık canım her zamanki gibi süper olmuş

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim canımcım, evde halen erik var, size de yapabilirim zevkle :))

    YanıtlaSil
  3. evet kesinlikle selma arkadaşıma katılıyorum. Görüntüsü değil tadı da süperdi, şahsen ben yedim :)

    YanıtlaSil