21 Temmuz 2012 Cumartesi

HOŞGELDİN RAMAZAN VE İFTAR MENÜSÜ-1


Mübarek Ramazan ayı geldi. Herkese hayırlı ramazanlar dilerim. Evinizin huzuru, sofralarınızın bereketi, gönlünüzden dua eksik olmasın inşallah.......

Ben de dün ilk iftar yemeğimiz için biraz özendim kendi çapımda :))  Menümüz şöyleydi:

İftariyelikler
Yeşil salata
Yoğurtlu kabak salatası
Biber kavurması
Süzme mercimek çorbası
Kağıt Kebabı
Pirinç Pilavı
Ve çilek soslu irmik tatlısı

Belki fikir olur size,çünkü insanı en çok yapacağı yemeği belirlemek yoruyor. Adını koyduktan sonrası kolay. Dün işte bütün gün iftara ne yapsam diye düşündüm. İlk günün rehavetiyle pek çalıştığım söylenemez yani :)) Yemeklerin hepsi de çok pratikti. Çalışanlara ve vakit sıkıntısı yaşayanlara tavsiye edirim. Bence, sonuç başarılı oldu. Eşimce de tabi....Sırada tarifler:


KAĞIT KEBABI (2 Kişilik) Malzemeler:

200 gr kuzu kuşbaşı
2 adet domates
2-3 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
8-10 adet mantar
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağ
tuz, karabiber, kekik

Tüm malzemeleri küçük küçük doğrayıp etlerle geniş bir kapta harmanlıyoruz. Tüm malzemeyi 2'ye bölüp, yağlı kağıtla paket yapıyoruz. 200 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz.


YOĞURTLU KABAK SALATASI

Malzemeler:
3-4 tane kabak
3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tutam dereotu
1 kase yoğurt
2-3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı mayonez(isteğe bağlı)
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz( isteğe bağlı)
tuz

Kabakları soyup rendeliyoruz. Zeytinyağında yumuşayana kadar pişiriyoruz. Soğuyunca ince kıyılmış dereotu ve sarımsaklı yoğurtla karıştırıyoruz.Tuzunu da ayarlıyoruz. İşte bu kadar basit. İsterseniz içine iri çekilmiş ceviz de ekleyebilirsiniz. 

Tatlının fotosu en kısa zamanda geliyor. Dün çekmeyi unutmuşum. Yemeklerden sonra rehavet çökmesin diye yürüyüşe çıktık. Verdiğim kiloları almamam gerekiyor :)) İşte o arada atlamışım.Bir daha ki posta inşallah.... Bu akşam da iftara davetliyiz, eminim mükellef bir sofra bizi bekliyor. Çünkü bir ustaya davetliyiz. O da bir dahaki postta olacak inşallah


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder