11 Temmuz 2012 Çarşamba

CEZERYE


Sevgili kardeşim, buyur buradan ye. Çok istemişsin tatlı, kalorili bi tarif, seni mi kıracağım, işte sana cezerye.Tabi ki gerçeği değil, yalancısı. Yalancı malancı, öykütoş gayet beğenerek yedi, hatta birini yerken ikinciyi yedekledi :))

Pazar sabahı kocaman bir aile olarak annemlerin bahçesini şenlendirdik kahvaltıda. Cezeryeler de ağzımızın tadı bozulmasın diye idi.

İşte malzemeler:

6 adet havuç
1 su bardağı toz şeker
1 paket pötibör bisküvi
1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
Süslemek için hindistan cevizi ve fındık

Havuçları toz şeker ile yumuşayana kadar pişirip, altını kapatıyoruz. Bisküviyi ve cevizi rondoda un haline getirip havuçlara ekliyoruz. Tarçını da ekliyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. 1-2 saat de buzdolabında bekletirseniz, yuvarlaması daha kolay oluyor. Ceviz büyüklüğünde toplar yuvarlayıp, hindistan cevizine buluyoruz. Tepelere de birer fındık konduruyoruz. İşte bu kadar.
Kahvenin yanına hafif bir atıştırmalık, harika....
İsterseniz kare bir tepsinin altına hindistan cevizi serpip, üstüne havuçlu harcı yayıp, tekrar üstüne hindistan cevizi serpip de soğutabilirsiniz. Bu şekilden minik kareler kesince de şık oluyor. Gerçeğine daha çok benziyor.

2 yorum:

  1. Cezerye bu kadar kolay mı? İnanılır gibi değil. Çok da severim. Hemen denemek istiyorum. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte benimkisi sahtesi, ama lezzeti gayet güzel. Afiyet olsun

      Sil