30 Eylül 2012 Pazar

ÇİKOLATA PARÇACIKLI CEVİZLİ KURABİYE

 
Kışa erken bir giriş kutlaması yaptım ben. Daha şimdiden grip oldum. Çarşamba günü öğleden sonra kendini hissettirmeye başlayan pis mel'un grip beni son üç gündür evden çıkamaz hale getirdi. Gripten sebep yatak döşek yatmak nedir ilk kez deneyimlemiş bulunuyorum. İşe bile gidemedim, yani bu dünya tarihinde bir ilktir :)) son olmasını temenni ederim :)) Ben genelde gripleri ayakta atlatmaya çalışıp, atlatamayan haftalar boyunca burnunu çeken bir tipim çünkü. Neyse geçti gibi çok şükür, yarın işimin başındayım inşallah:))
İşte velhasıl kelam benim yayınlanmayı bekleyen kurabişlerim de anca kafayı kaldırabildiğim için bugüne kaldı. Tarif yeni keşfettiğim bir kitaptan. Beyaz Fırın'dan yeni çıkmış kurabiyeler. Süper bir kitap, tam benlik tatlı ikramları sevenlere göre. Tüm tarifler çok güzel çok tatlı, hem yapması hem yemesi çok zevkli. Gelelim cevizli kurabiye tarifine...
 
Malzemeler:
1,5 su bardağı un
1/2 çay kaşığı karbonat
1/2 çay kaşığı tuz
150gr tereyağı
1/2 su bardağı artı 1 yemek kaşığı esmer şeker
1/3 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1 çay kaşığı vanilya
1 su bardağı damla çikolata
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi

 
Un, karbonat ve tuzu karıştırıp, eleyin. Tereyağı, esmer şeker ve toz şekeri mikserle iyice çırpın. Yumurta ve vanilyaları ekleyip çırpmaya devam edin. Kuru malzemeleri de ekleyip karıştırın. Ardından ceviz ve çikolata parçalarını da katıp, 1-2dk daha karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında 10 dk kadar pişirin.
 
Biz afiyetle yedik, size de afiyet olsun :))

2 yorum:

  1. mmm güzel görünüyor. 2 hafta sonra misafirim geliyor, uygun gördüğün bir çeşit kurabiye bekliyorum senden :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tamam, zevkle :)) sırada denenecek bi dolu tarif var

      Sil