28 Ağustos 2012 Salı

GALETA UNLU PATATES PÜRESİ




Bu patates püresini yeğenimiz Fatma iftar davetinde yapmıştı. Herkes bayılmıştı. Tabi ki tarifini aldım ve yaptım. Yaparken de fotografladım. Ben küçük bir fırın kabında 2 kişilik yaptım.Aşağıdaki malzemeler orta boy bir fırın kabı için göz kararı. Yapımı biraz detaylı ama çok kolay.

5-6 tane patates
süt
1 paket labne peyniri
galeta unu
3-4 çorba kaşığı tereyağ
tuz

Patatesleri soyup tuzlu suda haşlayın. Sonra ezip içine labne peyniri ve sütü ekleyin. Süt miktarı veremedim, püf noktası biraz cıvık bir püre olmalı. Yani sütü bol ekleyin. Blenderdan geçirip, fırın kabına alın. Üzerine fındık büyüklüğündeki tereyağ parçacıklarını döşeyin, sonra bol galeta unuyla heryerini kaplayın. Son fotoğraftan anlaşılacağı üzere ben galeta ununda biraz cimri davranmışım, siz davranmayın. 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun...




2 yorum: