5 Nisan 2012 Perşembe

Mısır unlu muffin ve Nar ekşili salata


Dün akşam eve gidince yemek değil de hafif atıştırmalık bir şeyler yapmak istedim. E yaz geliyor değil mi diyetlere başlama zamanı :))Anneciğim sağ olsun, zeytinyağlı barbunya yapmış yanına da ben bir şeyler uydurayım dedim, çorbamız da vardı oh bu akşam da menüyü oluşturduk.

Salata bildiğiniz yeşil salata içine yeşil ne bulduysam koydum, kıvırcık, taze soğan , dereotu, sonra domates ve birkaç kaşık mısır ekledim. Bir avuç ceviz, biraz da küp doğranmış beyaz peynir. Sosu için de:
2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı sumak ekşisi
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığının ucuyla kimyon
ve tuz

İşte budur, eşim dedi ki bu kocaman kâse salatayı kim yiyecek, ama ben arta kalmayacağını adım gibi biliyordum, hatta kendisi sosuna ekmek bile banaraktan dibini gördü :))

Evde ekmek de kalmamış. Ben de markete gitmeye üşendim, ekmek yaptım. Market de bu arada apartmanın altında. Çok uzakmış değil mi:)) Neyse işte bu tarifi denemeye yer arıyordum bahanesi hazır yapımı da çok kolay oldu.


Mısır Unlu Muffin:
1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı mısır unu
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı süt
2 yumurta
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1/2 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker

Tüm kuru malzemeyi harmanlıyorsunuz. Sonra da süt, yumurta ve yağları ekleyip 2 dakika çırpıyorsunuz. Muffin kalıplarına paylaştırıp önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında 15 dk pişiriyorsunuz. Hamur 12 tane muffin kalıbına tam geldi. Aslında ben 20 dk pişirdim.Kürdan testinden geçemedi de. Tarifi nerden bulduğumu hatırlamıyorum. Not edip tarif defterimin arasına koymuşum. Kaynak kimse teşekkür ederim. Çok güzel minik ekmekçikler oldular ve biz afiyetle yedik. 






2 yorum: