10 Ekim 2012 Çarşamba

ALİ NAZİK KEBABI VE ZEYTİNYAĞLI FASULYE



Pazar günü menümüz de

Yayla Çorbası
Et kavurma
Arpa Şehriye Pilavı
Ali Nazik
Fırında Ispanak
Karışık Sebzeli Salata
Zeytinyağlı Fasulye
Ve tatlı olarak da Ananaslı Tavukgöğsü vardı. Kendisi çok güzel ve lezzetliydi ama fotografları güzel olmadı yayınlayamadım.


Ali Nazik Kebabı
Malzemeler
5-6 adet kemer patlıcanı
500gr yoğurt
2-3 diş sarımsak
300 gr kıyma
2 adet domates
2-3 adet sivri biber
1 adet soğan
Maydanoz
tereyağ
1 kaşık biber salçası

Patlıcanları közleyip, temizliyoruz. İnce ince doğruyoruz.Blendırdan da geçirebilirsiniz. Bir tencereye koyup çok kısık ateşte sürekli karıştırarak üzerine sarımsaklı yoğurdu ve tuzunu ekliyoruz. Kaynatmadan, ılıkken ocaktan alıyoruz. Üzeri için soğan, domates ve sivri biberi çok ince kıyıyoruz. Tereyağ ile  kıyma ve kıydığımız malzemeleri suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz. Tuzunu ekliyoruz.Ocaktan almadan maydanozu da ekliyoruz.Servis tabağına aldığımız yoğurtlu patlıcanın üzerine kıymalı malzemeyi koyuyoruz. Eritilmiş tereyağında biber salçasını kavurup, sos hazırlıyoruz. Hazırladığımız bu sosu servisten önce yemeğimizin üstünde gezdiriyoruz.




Zeytinyağlı fasulye
1 kg fasulye
2 adet soğan
3 adet domates
2 adet kesme şeker
tuz
1 çay bardağı zeytinyağ
1 su bardağı sıcak su

Fasulyeleri ayıklayıp, uzunlamasına ortadan ikiye kesiyoruz.Soğanları soyup yarım ay şeklinde doğruyoruz. Domatesleri küp şeklinde doğruyoruz. Soğanları zeytinyağında şeffaflaşana kadar pişirip üzerine, ayıklanmış fasulyeleri koyuyoruz. Tuzunu,şekeri ve sıcak suyu ekleyip en üste domatesleri koyup kapağını kapatıyoruz. Kısık ateşte hiç dokunmadan pişiriyoruz. Pişme süresi fasulyenin cinsine bağlı. Onun için siz ara bir kontrol edin. En son pişmeye yakın, 1-2 kaşık sızma zeytinyağını üzerinde gezdiriyoruz. Soğutup servis ediyoruz.



Afiyet olsun

2 yorum:

  1. iki nefis tarif..ikisinide çok severim..ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim, patlıcanın her türlüsüne bayılıyorum :))

      Sil