23 Ağustos 2012 Perşembe

İrmikli Havuç Pastası ve Vişneli Tavukgöğsü

Bayram sonrası işte size 2 tatlı tarifi. Aslında bunlar bayramdan önce verilmeliydi tabi ki ama bayram öncesi iş yoğunluğundan pek blogla ilgilenemedim.

İşte ilk tarifimiz, İrmikli Havuç Pastası, ben bu ismi uydurdum, siz nasıl isterseniz öyle söyleyin :))


Tabanı için cezerye tarifinden bir hamur yaptım. 28 cmlik kelepçeli kalıbın tabanına biraz hindistan cevizi serptim, üstüne havuçlu hamuru yaydım. Üstüne de ayrıca pişirdiğim irmik tatlısını döktüm. Buzdolabında birkaç saat beklettim. Servisten önce üstüne toz antep fıstığı serptim. Bence başarılı oldu. Hatta süper oldu :))

İrmik tatlısı tarifi:

1kg süt
1 su bardağından biraz az  şeker
1 su bardağından biraz az  irmik
2 çorba kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya

Vanilya hariç tüm malzemeleri karıştırarak pişiriyoruz.Bir kaç dakika kaynatıp, ocaktan alıyoruz. vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz. Servis edeceğimiz tepsiye ya da küçük kalıplara alıyoruz.İşte bu kadar. Ters çevirip servis edecekseniz kalıpları ıslatmayı unutmayın.

Vişneli Tavukgöğsü


1 paket kedidili bisküvi
Islatmak için biraz süt
1-2 su bardağı vişne (size kalmış, ben yoğun seviyorum)
1 litre süt
yarım paket margarin
2 kahve fincanı un
9 kaşık şeker
1 paket vanilya

Margarini eritip, unu birkaç dakika kavuruyoruz. Unu çok fazla pembeleştirmeyin, tavukgöğsümüzün rengi koyu olmasın. Üstüne sütü döküp, karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Sürekli karıştırmamız gerekiyor. Kaynamasına yakın şekeri ilave ediyoruz. Kaynadıktan sonra istediğimiz kıvama gelinceye kadar pişiriyoruz. Ocaktan alınca vanilyayı ekliyoruz. Sonra mikserle çırpıyoruz. Ne kadar uzun süre çırparsak o kadar süyem süyem -bu ne demekse işte, sakız gibi sünmek gibi bişey- oluyor. Vakit darsa az çırpın öyle de çok güzel oluyor. Tavukgöğsümüz hazır.
Kedidillerini sütle ıslatıp borcamın tabanını kaplıyacak şekilde diziyoruz. Üstüne vişneleri koyuyoruz. En üste de ılınmış tavukgöğsünü döküyoruz. Oda sıcaklığına gelince buzdolabında dinlendiriyoruz. Süsleme için üzerine parça çikolata ya da toz fıstık serpebilirsiniz.

Afiyet olsun :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder